Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Υπάρχει Σύνταγμα;;;

Του Αντώνη Παπαντωνίου
Είναι ένα εύλογο ερώτημα από την απάντηση στο οποίο θα μπορέσουμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας όσον αφορά την κατάσταση εκχυδαϊσμού της Πολιτικής και Ηθικής αλλά και Φυσικής εξόντωσης των Ελλήνων.
Αν ανατρέξουμε στην Ιστορία θα δούμε ότι βγαίνοντας οι Λαοί από την Φεουδαρχία επιχείρησαν να διαμορφώσουν Κανόνες Ζωής με τούς οποίους αφ ενός μεν να υπάρχει μια Κεντρική Διοίκηση που να συντονίζει και να διασφαλίζει την ομαλή εξέλιξη και λειτουργία της Κοινωνίας αφ ετέρου δε να διασφαλίζονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το περιεχόμενό τους, π.χ. Πολιτικό, Οικονομικό, Εργασιακό, Κοινωνικό κ.λ.π.
Όλα αυτά άρχισαν από τότε να καταγράφονται και να δημιουργούν ένα Συμβόλαιο μεταξύ των Πολιτών και της Πολιτείας σαν θεσμό.


Χρήσιμο είναι στο σημείο αυτό να ορίσουμε το περιεχόμενο της έννοιας Πολίτης και Πολιτεία (Κράτος).
"Πολίτης λοιπόν είναι το υποκείμενο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων σαν Μέλος μιάς ορισμένης Πολιτείας".
"Πολιτεία είναι μια Ανθρώπινη συνένωση που λειτουργεί οργανικά και κυριαρχικά, για την εκπλήρωση ορισμένου σκοπού. Το Πολίτευμα μιας Πολιτείας η Κράτους κανονίζει το είδος της Κυβέρνησης, ορίζει τη θέση του ατόμου στην Πολιτεία, τα Ανώτερα Όργανά της και τις σχέσεις αυτών (των Οργάνων) προς τα άτομα.
Η παρακολούθηση των Κοινωνικών απαιτήσεων και η ικανοποίηση, κατά το δυνατόν, αυτών αποτελούν τα εχέγγυα κανονικού και σταθερού βίου.
Αντίθετα η αδιαφορία των Κυβερνητών στις απαιτήσεις αυτές και συνεπώς η παρεμπόδιση της εξέλιξης μιας Πολιτείας προκαλεί την έμπρακτη αντίδραση αυτών (των Πολιτών) κατά της Πολιτείας, προκαλεί την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ κατά των Κυβερνητών και με τον τρόπο αυτόν επιχειρείται δια της βίας η προσαρμογή της Πολιτείας και πιο συγκεκριμένα του Πολιτεύματος προς τις απαιτήσεις του Πολιτισμού!! (Βλέπε Χρήστος Σγουρίτσας ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΝ, Εκδόσεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ1925).
Αυτά έγραφε και δίδασκε ένας από τούς Κορυφαίους Καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου πριν από 90 χρόνια και που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με έναν από τούς σύγχρονους που λέγεται Προκόπης Παυλόπουλος, κοινώς Πάκης, που σε Ραδιοφωνική Συνέντευξη στον Ρ/Φ Σταθμό ΣΚΑΙ 103,3 στην Εκπομπή "ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ" και στον Δημοσιογράφο Λαβίθα, το 2012, όντας 'Υπουργός" Εσωτερικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι: "Ναι παραβιάσαμε το Σύνταγμα για να το σώσουμε"!!!
Και βέβαια λίγο αργότερα επιβραβεύτηκε και ψηφίστηκε σαν 'Πρόεδρος της Δημοκρατίας"!
Η Ηθική και όχι μόνον κατάπτωση στο απώγειό της!
Την σύγκριση αυτή την κάναμε για να κατανοήσουμε το γιατί εδώ και πέντε και πλέον χρόνια ζούμε σε ένα περιβάλλον εξαθλίωσης των Πολιτών που σταδιακά βαθαίνει και έχει πλέον από μακρού χρόνου περιβληθεί τα χαρακτηριστικά της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, σύμφωνα με το Ψήφισμα του Ο.Η.Ε. 1948/1949 που έγινε και Νόμος του Κράτους το 1954 με τον Νόμο 3091!
Αλλά και αυτό πλέον το Σύνταγμα το τελευταίο που κάποτε είχαμε, έστω και αυτό, έχει οριστικά και ουσιαστικά καταλυθεί και μάλιστα και Τυπικά από το πρόσφατο Τρίτο Μνημόνιο που υπέγραψε η παρούσα "Κυβέρνηση" και μάλιστα όχι απλά της Αριστεράς αλλά και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, και αυτό γιατί πλέον η Ελλάδα από τις 14-8-2015 έπαψε να υπάρχει σαν Πολιτεία(Κράτος) γιατί παραιτήθηκε και από την Νομική της Προσωπικότητα....
Είναι πλέον ένα Προτεκτοράτο των Δανειστών...
Και επειδή ενδεχομένως κάποιος αναγνώστης να θεωρήσει ότι υπερβάλλω παρακαλώ να διαβάσει τον Νόμο 4336/14-8-2015/Φ.Ε.Κ.94Α, όπου στην ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ Γ (ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΩΝ), ορίζεται ότι: "Η "Κυβέρνηση" δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και την Νομική τους έγκριση!!!!!
Δηλαδή αυτό που ξέραμε σαν Κοινοβούλιο είναι πλέον και επισήμως "ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ" διότι δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει "Κυριαρχικά", όπως είπαμε στην αρχή, αλλά μόνον ύστερα από την έγκριση τρίτων. Συνεπώς δεν υπάρχουμε πλέον σαν ανεξάρτητη Νομική Οντότητα, δηλαδή σαν Κράτος!Απόρροια λοιπόν όλων των πιο πάνω είναι ότι θα είμαστε απλώς ένας αποδέκτης υποχρεώσεων με εξαφάνιση κάθε δικαιώματός μας, πλην εκείνων που, ίσως από μεγαθυμία, μας παραχωρηθούν από τούς επιβήτορές μας.
Μην ψάχνουμε λοιπόν για τις περικοπές σε Μισθούς και Συντάξεις, σε εξαφάνιση παροχών Υγείας-Παιδείας-Πρόνοιας. Μην ξαφνιαζόμαστε με την Φοροληστεία που μας επιβάλλεται, τις Κατασχέσεις και τούς Αναγκαστικούς Πλειστηριασμούς των περιουσιακών μας στοιχείων και γενικότερα μην ξαφνιαζόμαστε όταν ακούμε ότι δεν έχουμε πλέον Πατρίδα. Γιατί ο στόχος και το ζητούμενο ήταν από την αρχή το ΟΙΚΟΠΕΔΟ!!!!
Τελειώνοντας θα ήθελα να γυρίσω πίσω στον Καθηγητή Χρήστο Σγουρίτσα και να ξαναδιαβάσουμε ότι: "Αντίθετα η αδιαφορία των Κυβερνητών, στις απαιτήσεις αυτές και συνεπώς η παρεμπόδιση της εξέλιξης μιας Πολιτείας, προκαλεί την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ κατά των Κυβερνητών και με τον τρόπο αυτό επιχειρείται δια της βίας, η προσαρμογή της Πολιτείας και πιο συγκεκριμένα του Πολιτεύματος προς τις απαιτήσεις του Πολιτισμού"!!!
Φίλοι μου ήρθε η ώρα να πάρουμε τις αποφάσεις μας που θα είναι αποφάσεις Ζωής!!
ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ!!!
ΕΣΕΙΣ;;;;;;;;;
Ο Αντώνης Παπαντωνίου, Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.)-Νομικός, είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου