Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Θένκ γιου φέρι μπότ TSIPRAS, δεν θα πάρουμε

Του Δημήτρη Ιατρού
Συναντήσεις κορυφής, γεύματα, δείπνα, συνοδείες, κοκτέιλ πάρτι, συνεντεύξεις, δηλώσεις, φωτογραφίες, εκδούλευση «γνωριμιών» της Αγγελοπούλου και το λουρί της μάνας !
Είδαμε τα πάντα όλα σε ένα άνευ ουσίας πολιτικό θεατράκι, με τραγική φιγούρα τον Ελληνικό λαό όπου χάνει για ακόμη μια φορά το κύρος και την αξιοπρέπεια του μέσα από την χειρότερη πολιτική εκπροσώπηση που θα μπορούσε να έχει αυτή την δύσκολη περίοδο.
Πέρα από το γελοίο της υπόθεσης αυτής της συνάντησης του Alexis με τον μίστερ Lewinsky στις ΗΠΑ, ο απόηχος μόνο γελοίος δεν είναι.


Το μυαλό μου ταξίδεψε πίσω στον χρόνο. Ένιωσα αμήχανα όπως εκείνη την στιγμή που είχα ακούσει το περιβόητο «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους» του Σημίτη, ή ακόμη χειρότερα πέρασαν από την μνήμη μου τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA για την χρηματοδότηση του Αντρέα Παπανδρέου από την τότε κυβέρνηση των ΗΠΑ για την δημιουργία του «πολυαγαπημένου μας» ΠΑΣΟΚ και πολλά άλλα.
Αυτές οι συναντήσεις ήταν και θα είναι το ορόσημο του ηττημένου. Είναι παρακμιακό δείγμα της υποδούλωσης μας στους κυρίαρχους των οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων. Το είδαμε στα στην χούντα, στην Κύπρο, στα Ίμια και σε κάθε δεινό που ακολουθεί την ιστορία αυτού του τόπου.
Φυσικά για τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πραγματικά βαριά και ασήκωτη η κούραση για το πολιτικό μας προσωπικό. Όχι τόσο επί σκηνής όσο στα κλειστά δωμάτια των σκοτεινών οικονομικών και επιχειρηματικών λόμπι όπως έλεγε και ο Βαρουφάκης στον Ενικό. Στην τελική ολόκληρη χώρα πουλάνε οι άνθρωποι, οικονομία, ενέργεια, τον ορυκτό μας πλούτο, διάφορα στρατηγικά σημεία κτλπ. Λίγο το έχετε;
Στην δική μου αντίληψη η συνάντηση Τσίπρα – «πλανητάρχη» (παλιό και νέο),  δεν αποτελεί κορυφαίο πολιτικό γεγονός. Την βλέπω σαν ένα «αποστειρωμένο περιτύλιγμα» μιας αυθαίρετης χειραγώγησης της χώρας μας από τους κυρίαρχους του παιχνιδιού. Είναι η βιτρίνα έξω από τις κλειστές πόρτες όπου απλά βγαίνουν για να μας  πλασάρουν το ψέμα.
Δυστυχώς οι συναντήσεις αυτού του τύπου είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως έρχονται προκειμένου να επισφραγίσουν ένα ακόμη δεινό για την χώρα και τους Έλληνες. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με την πλήρη οικονομική και πολιτική υποδούλωση της χώρας.
Μάταια παρακολουθούμε την παράσταση.
Σε αυτό το έργο δεν υπάρχουν απαντήσεις για τον άνεργο, για τον συνταξιούχο. Δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση των Ελλήνων πολιτών για το αύριο. Δεν υπάρχουν απαντήσεις για όλα αυτά τα καθημερινά προβλήματα που μέσα στην οικονομική κρίση στην κυριολεξία πνίγουν όλους τους παραγωγικούς τομείς της χώρας.
Δεν πρόκειται να έρθει κανένας ξένος επενδυτής, ούτε πρόκειται να εξασφαλίσουμε κάποιου είδους βοήθειας όπως χρηματοδότηση ή έργο υποδομής. Ο Τσίπρας πήγε να δώσει και όχι να πάρει. Στην τελική δικός τους υπάλληλος είναι, ας τον πληρώνουμε εμείς !
Ο δρόμος είναι ένας. Εδώ στο Ε.Πα.Μ θα συνεχίσουμε να τον φωτίζουμε με πείσμα μέχρι να τον δει και ο τελευταίος Έλληνας. Μέχρι να γνωρίσουν όλοι πως η λύση υπάρχει και βρίσκεται εμπρός στα πόδια τους.
Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτά τα πέντε σταθερά βήματα προς την Ελευθερία και την Εθνική μας ανεξαρτησία.
Όπως έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης «Ο Λαός δεν σώζεται, σώζει». Αυτά τα λόγια να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι ψευτοσωτήρες γιατί ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ !
Ο Δημήτρης Ιατρού είναι σύμβουλος επικοινωνίας και μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου