Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Άριστες σχέσεις Κούβας – Ε.ΠΑ.Μ.

Συνάντηση γνωριμίας και συνομιλία με τη νέα πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, Ζέλμις Μαρία Κορτίνα Ντομίγκες, είχε αντιπροσωπεία του Ε.ΠΑ.Μ., με αφορμή την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Οι πέντε Κουβανοί μιλούν για την ζωή τους μέσα στην εργατική τάξη των ΗΠΑ» , η οποία πραγματοποιήθηκε στον πολιτιστικό χώρο «Φρανσίσκο ντε Μιράντα» στην Αθήνα.
Στην εν λόγω συνάντηση επιβεβαιώθηκε εκ νέου το επίπεδο των άριστων σχέσεων των δύο πλευρών, γεγονός που υπήρξε από την περίοδο του προηγούμενου πρέσβη Οσβάλντο Μαρτίνεθ.


Εξ άλλου, στην εκδήλωση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της πρεσβείας της Βενεζουέλας, ο οποίος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του κόμματος, στην οποία μετείχαν οι κ.κ. Θ. Συμβουλόπουλος, Κ. Κυριακόπουλος, για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα του. Ο ίδιος μίλησε για ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η πατρίδα του από την Δύση και τις ΗΠΑ ειδικότερα.
Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, στην Βενεζουέλα έχουν μεταβεί στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, περισσότεροι από 40.000 Κουβανοί εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, Κοινωνικών Υπηρεσιών κλπ, να συνδράμουν τις εγχώριες υπηρεσίες Υγείας.
Την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, το οποίο προλόγισε η Κουβανή πρέσβης, συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» και οι εκδόσεις «Διεθνές Βήμα».
Αθήνα 27 Μαΐου 2017
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου