Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Όχι πάμε απλά καλά ως κράτος, αλλά πάμε πάρα πολύ καλά!

Του Δημήτρη Κυπριώτη
Και τι δεν ακούμε από αυτήν την κατοχική κυβέρνηση δεν λέγεται. Πρέπει όμως να τους  αναγνωρίσουμε, ότι  είναι μοναδικοί στην κατασκευή ψεμάτων με μπόλικη αληθοφάνεια που τελικά και οι ίδιοι τα πιστεύουν αυτά που λένε και γράφουν, ή δεν τα πιστεύουν αλλά ..η καρέκλα βλέπετε.
Ας δούμε μόνο τα τελευταία στατιστικά  στοιχεία που υπάρχουν και για τα οποία ..καμαρώνουν από πάνω:

Τα νέα από το μέτωπο της απασχόλησης μόνο ευχάριστα δεν μπορεί να τα πει κανείς. Οι άνεργοι που έχουν μείνει εκτός εργασίας πάνω από 1 χρόνο, έφτασαν αισίως τους 536.968 για το μήνα Αύγουστο! Ένα μήνα δηλαδή που είναι ότι το καλλίτερο για να βρουν οι άνεργοι δουλειά. Μάταια όμως: Και οι αφιλότιμοι μιλάνε και ζητωκραυγάζουν για τη μείωση της ανεργίας, ξεχνώντας βέβαια να μας πουν και πόσοι Έλληνες έχουν  εγκαταλείψει τη χώρα συνολικά.
Να και μια άλλη μεγάλη επιτυχία, ίσως και πρωτιά,  που έχει η κυβέρνηση των αριστερών τύπου Τσίπρα, Δραγασάκη και άλλων πολλών και μη εξαιρετέων. Παράγουμε μόνο το 26% όσων καταναλώνουμε και εισάγουμε το όχι  και ….ευκαταφρόνητο ποσόν  του 74% των προϊόντων. Και αυτό καταγράφεται από έρευνα του Συνδέσμου Εξαγωγέων(κάτι θα ξέρουν αυτοί).
Αυτή η καταγραφή όμως, είναι μια απάντηση στις ζητωκραυγές της κυβέρνησης,  που καμαρώνει για την αύξηση των εξαγωγών μας, τόσο καλά!
Όμως να μην έχουμε παράπονο και  να μην πολύ γκρινιάζουμε,  όταν τα αφεντικά, που ακούν στο όνομα  Γερμανική κυβέρνηση, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ναι μεν η ανεργία μειώθηκε και εκεί,  όμως η φτώχεια για τους Γερμανούς αυξήθηκε στα 12 χρόνια της διακυβέρνησης Μερκελ.
Οι πολυδιαφημισμένες επενδύσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ούτε που φαίνονται στον Ορίζοντα. Και όμως αυτοί κραυγάζουν για παρόμοιες επιτυχίες. Για επενδύσεις σε κατοικίες; Τίποτα απολύτως όπως  το μαρτυρούν οι ίδιοι οι αριθμοί, αφού από τα 8,1 δις. ευρώ που ήταν οι επενδύσεις το 2007 στην κατασκευή κατοικιών, έφτασαν φέτος  το  β΄ τρίμηνο του 2017, μόλις στα  288 εκατ. Ευρώ.
Θέλετε και άλλα επίσημα στοιχεία; Πολύ ωραία σημειώστε: 
Έργο των μνημονίων είναι τα 63.577 λουκέτα επιχειρήσεων, που καταγράφονται από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον περασμένο Αύγουστο. Και για να είμαστε ακριβείς σε ότι γράφουμε, τα στοιχεία βγαίνουν από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, από το οποίο προκύπτει ότι διαγράφηκαν  στο υπόψη διάστημα  299.842 επιχειρήσεις και τον ίδιο χρόνο συστάθηκαν 236.265 που σημαίνει ότι 63.577 επιχειρήσεις έκλεισαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓ Εμπορίου και προστασίας Καταναλωτή.
Με αυτά τα λίγα για να μην κουράζουμε περισσότερο  με αριθμούς. Όμως, χρειάζεται να τονίσουμε  για να ακούσουν και όλοι αυτοί που μας λένε ότι όλα στη χώρα όχι μόνο πάνε απλά καλά, αλλά πάρα πολύ καλά, τόσο που σε λίγο θα βγούμε από το βάθος του πηγαδιού και  θα ζήσουμε ζωή χαρισάμενη τρώγοντας με χρυσά κουτάλια!
Παραμύθια  της Χαλιμάς είναι όλα τα παραπάνω, αφού το μόνο που δείχνουν είναι, ότι οι κυβερνώντες ζουν στο δικό τους κατασκευασμένο κόσμο και εκτός πραγματικότητας, αφού δεν έχουν την παραμικρή επαφή με αυτήν.
Ο Δ. Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α., μέλος της ΠΓ και Οργανωτικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου