Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Δεν βγαίνει ο προϋπολογισμός; Κανένα πρόβλημα! Πάντα έτοιμη η λύση!

Του Δημήτρη Κυπριώτη
Για μια ακόμη φορά, τα «μπακαλίστικα» είναι εύκολη υπόθεση για τη σκληρή νεοφιλελεύθερη αριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν τους βγαίνει ο προϋπολογισμός και δεν μπορούν να τον ισοσκελίσουν; Πολύ απλά πράγματα και χωρίς πολλές κουβέντες.
Οι άθλιοι κόβουν το επίδομα τέκνων και φτώχειας! Και όλα αυτά γιατί τους έλειπαν 12 εκατ. Ευρώ!! Και σωρεία οι τοποθετήσεις γραμματέων και φαρισαίων και προσλήψεις εκατοντάδων συμβούλων αυτών. Αρκεί να μεγαλώνει η κομματική πελατεία, από τη μια πλευρά και από την άλλη, «τώρα που βρήκαν παπά να τους θάψουμε». Που θα βρεθεί αλλά ευκαιρία;
Το υπουργείο οικονομικών, για ακόμη φορά και μάλιστα με τον πιο αήθη και ανάλγητο τρόπο , έχει προσβληθεί από ιό  που το οδήγησε σε και έτσι δεν μπορεί ανθρώπους να πένονται, να είναι σε κατάσταση μόνιμης κατάθλιψης και έτοιμους για το μεγάλο ταξίδι. Το μόνο που βλέπει είναι οι αριθμοί και οι οδηγίες των δανειστών και αυτά πρέπει να εκτελέσει με κάθε τρόπο.


Όλα  και όλοι στην κλίνη του Προκρούστη! Και αυτό δεν μπορεί κανείς να το δικαιολογήσει, αφού είναι φως φανάρι και δεν κρύβεται. Προϋπολογισμός 2018 προσχέδιο, αν κανείς αμφιβάλει. Φαίνεται ότι από κάπου τους λείπουν τα 12 εκατ. Ευρώ, βλέπουν μπροστά τους ότι σε κάποια γωνία, έχει ξεφύγει κάποιο από τα επιδόματα αλληλεγγύης και αμέσως βουτάνε να το κατασπαράξουν.
Καταργούν το επίδομα απροστάτευτων τέκνων και κερδίζουν οι αφιλότιμοι 3 εκατ. Ευρώ, τα επιδόματα ανεργίας για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και τσιμπάνε και από εκεί άλλα 5 εκατ. Ευρώ , ενώ δεν γλυτώνουν από τη βουλιμία τους ούτε και τα επιδόματα φτώχειας και φυσικών καταστροφών από τα οποία βουτάνε 4 εκατ. Ευρώ.
Τι πειράζει και  αν από αυτές τις περικοπές πεινάσουν μερικές χιλιάδες οικογένειες, μείνουν απλήρωτοι αγρότες , μεροκαματιάρηδες, άνεργοι, πολύτεκνοι και άλλοι δυστυχισμένοι που θα έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, τι τον νοιάζει τον Τσακαλώτο;
Αυτός θα μείνει χωρίς σπίτι και αυτός θα πεινάσει; Πρώτος όμως βγήκε για να στηρίξει την αλλαγή φίλοι  από τα γεννοφάσκια των παιδιών…..
Άντε λοιπόν, φάτε, κόψτε, αρπάξτε και αφήστε τους υπηκόους σας στο έλεος της φύσης. Αλλά που θα πάει; Δεν θα αργήσει η ημέρα που θα κοιτάτε όλους αυτούς με φοβισμένο το μάτι  σας.
Ο Δ. Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α., μέλος της ΠΓ και Οργανωτικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.

Πηγή: http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/https://epamhellas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου