Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ! Απάντηση απέναντι στο βάρβαρο και φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας!

Του Γιάννη Συμιακάκη
Στην παρούσα φάση όπου το θέμα της παρατεταμένης ομηρίας των δύο στρατιωτικών στον Έβρο απασχολεί την κοινή γνώμη σε μεγάλο βαθμό και λόγω της ψοφοδεούς πολιτικής που εφαρμόζουν και σε αυτή την υπόθεση οι υπηρέτες των τοκογλύφων της ΕΕ, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε σε όσα χρήσιμα ακούγονται καθημερινά, και τα παρακάτω στοιχεία.

Απάντηση και στάση έναντι του βάρβαρου φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας, το οποίο στριμωγμένο σε πολλά μέτωπα και μη έχοντας άλλα μέσα, ασκεί την «διπλωματία των απαγωγών/ομηριών».
Αφού το θέμα θα έχει πρώτα τεθεί υπόψη του ΣΑ και της Ολομέλειας του ΟΗΕ, θα ξεκινήσουμε ΑΜΕΣΑ με τα εξής προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο, μέτρα.
1) Ανάκληση σε πρώτη φάση της διαπίστευσης των Στρατιωτικών Ακολούθων της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, κλιμακώνοντας με την ανάκληση της λειτουργίας των τουρκικών προξενείων στην Κομοτηνή, στην Ρόδο και στην Θεσσαλονίκη.
2) Δραστική μείωση των 50 χιλιάδων ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ που χορηγεί το ελληνικό  Υπουργείο  Μεταφορών κάθε χρόνο σε Τούρκους μεταφορείς αγαθών και προϊόντων μέσω της χώρας μας.
3) Μείωση των ΑΔΕΙΩΝ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗΣ του ελληνικού εναέριου χώρου από τούρκικες και ξένες αεροπορικές εταιρείες που πετούν από και προς τουρκικά αεροδρόμια, με ταυτόχρονη αύξηση προς αυτές των τελών χρήσης του εναέριου χώρου.
4) Επιβολή υψηλών τελών προσέγγισης/ελλιμενισμού στα κρουαζιερόπλοια ελληνικών και ξένων εταιρειών που προέρχονται από τουρκικά λιμάνια και αυστηρό πλαίσιο διαδικασιών τελωνειακού και υγειονομικού χαρακτήρα (τελωνειακοί έλεγχοι, καραντίνα, απολύμανση κλπ) με ότι σημαίνει αυτό για το σφικτό από άποψη χρόνου και εξόδων προγραμματισμό των πλοίων τους.
5) Επιβολή συνοριακών τελών εξόδου και επανεισόδου  Ελλήνων πολιτών που ταξιδεύουν στην Τουρκία και απαγόρευση, περιορισμό ή καταβολή υψηλών δασμών σε μερικά προϊόντα που μεταφέρουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.
6) Άμεση επαναλειτουργία της Πρεσβείας της Συρίας στην Αθήνα και υπογραφή νέας Συμφωνίας Συνεργασίας ανάμεσα στην χώρα μας και στην νόμιμη συριακή κυβέρνηση.
Με την Συμφωνία αυτή, η μία χώρα θα παρέχει στην άλλη κάθε είδους τεχνική, οικονομική ή άλλη βοήθεια και διευκολύνσεις που να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ασφάλεια των δύο χωρών και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα.
Επίσης ανάληψη εκ μέρους της χώρας μας της διπλωματικής εκπροσώπησης της Συρίας στα διεθνή φόρα που σήμερα την έχουν αποκλείσει.
Παράλληλα, επίσημη αναγνώριση των Κουρδικών Οργανώσεων που παλεύουν για την Εθνική τους ανεξαρτησία.
7) Άμεση έναρξη κατασκευής έργου καθ’ όλο το μήκος των συνόρων μας με την Τουρκία, το οποίο θα εξυπηρετεί διπλό σκοπό. Αφενός θα παρέχει προστασία στους κατοίκους και στις περιουσίες τους από καταστροφικές πλημμύρες που συμβαίνουν συχνά λόγω υπερχείλισης του Έβρου και αφετέρου θα αποτελέσει αδιαπέραστο κώλυμα για κάθε είδους στρατιωτικό μέσο (μεταφερόμενες πλωτές ή αναπτυσσόμενες γέφυρες, άρματα, οχήματα κλπ) που διαθέτει ο εξ ανατολών γείτονας.
Τμήματα μιας τέτοιας αντιπλημμυρικής/αμυντικής τάφρου μπορούν να αναλάβουν να κατασκευάσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τοπικές τεχνικές κοινοπραξίες με σχέδια και καθοδήγηση των υπουργείων Δημοσίων Έργων και Εθνικής Άμυνας.
Η θωράκιση των συνόρων του Έβρου είχε αναγγελθεί και στο παρελθόν ενώ είχαν ξεκινήσει και διάφορα έργα κυρίως από το Μηχανικό. Όλα όμως σταμάτησαν με εντολή των δανειστών. Πολλά στοιχεία υπάρχουν στο άρθρο https://kourdistoportoca li.com/magazine/aspida-prostas ias-ston-evro-antiarmatiki- tafros/
Στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει η ολοκληρωμένη πρόταση του Ε.ΠΑ.Μ. για την Εθνική Άμυνα, επεξεργασμένη από τον Τομέα Εξωτερικών & Άμυνας.
Στην πρόταση, εκτός των άλλων θα περιγράφεται και το Νέο Εθνικό Αμυντικό Δόγμα, το οποίο με την εφαρμογή του θα θωρακίσει αποτελεσματικά και θα υπερασπίσει κάθε γωνιά και πέτρα της ελλαδικής επικράτειας και της Κύπρου, από την στιγμή που θα υπάρξει εκείνη η Δημοκρατική και Πατριωτική ελληνική κυβέρνηση που έχουμε ονειρευτεί και την οποία με τον επίμονο αγώνα μας οφείλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο.
Ελπίζουμε κάτι τέτοιο να γίνει το συντομότερο δυνατό. Ο χρόνος που περνάει και δεν αξιοποιείται προς αυτή την κατεύθυνση, δουλεύει εις βάρος μας.
Οι καιροί ου μενετοί…
Ο Γιάννης Συμιακάκης είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου