Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Μόνο τα συμφέροντα της Ελλάδας δεν εξυπηρετεί η «φούρια» συμφωνίας με τα Σκόπια!

Του Δημήτρη Κυπριώτη
Οι Έλληνες από τη στιγμή που η κυβέρνηση  Τσίπρα, ανέλαβε να λύσει το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων,  με  την υπογραφή τελικής συμφωνίας με το υβρίδιο, έχουν ακούσει τα πάντα σχετικά  με τα καλά που θα μας προσφέρει αυτή η συμφωνία.
Το θέμα όμως είναι ότι ΠΟΤΕ δεν άκουσαν οι Έλληνες ποια είναι αυτά τα καλά, πέραν αυτών της παράδοσης  του ονόματος της Μακεδονίας, της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, αλλά και  του κύριου προβλήματος  που κρύβεται καλά  πίσω από τη συμφωνία αυτή, αν τελικά υπογραφεί, που δεν άλλο από την έναρξη  του διαμελισμού του ενιαίου και αδιαίρετου της υπόστασης της  πατρίδας μας.

Το ερώτημα στο οποίο ποτέ δεν απάντησε, με σχετική έστω ειλικρίνεια αυτή η κυβέρνηση και ιδιαίτερα  ο εργολάβος που ανέλαβε να φέρει σε πέρας την κατεδάφιση της χώρας,  ο κ Κοτζιάς,  ενεργών ως  υπουργός Εξωτερικών και υπεύθυνος των «σκληρών» διαπραγματεύσεων, ποια είναι τελικά τα Ελληνικά συμφέροντα που εξυπηρετεί αυτή η βιασύνη για την υπογραφή  συμφωνία, πέραν της εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων;
Και αυτό είναι φανερό, τόσο από τα λόγια διπλωματικής αβρότητας  που ανταλλάσσουν με κάθε ευκαιρία οι υπουργοί Εξωτερικών, αλλά και οι ίδιοι οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, όσο και τα διαπιστευτήρια  που πρέπει να δείχνουν  αυτοί, έστω και μέσω φωτογραφιών, προς τρίτους.
Πέραν αυτών όμως, οι υψηλές αντιπροσωπείες και των δύο, έχουν και ένα άλλο κοινό. Είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τους λαούς τους, με σκοπό να παρακάμψουν τη βούλησή τους. Οι μεν σε ότι αφορά τον τρόπο και το μέσο για να παραδώσουν όσια και ιερά, οι δε για να συνεχίζουν να τα σφετερίζονται ακόμη και μετά την υπογραφή της τελικής συμφωνίας
Βέβαια η κυβέρνηση Τσίπρα είναι συνηθισμένη  από το να νομίζει ότι μπορεί να «μανιπουλάρει» τον Ελληνικό λαό επ΄ άπειρο, η δε του Ζάεφ νομίζει ότι θα τα καταφέρει καλλίτερα από τους προηγούμενους.  Βέβαια είναι  και αυτά τα συλλαλητήρια στη μέση που εμποδίζουν τον τελικό τους σκοπό, όμως αυτοί οι πρωθυπουργοί και οι ακόλουθοι τους, είναι ταγμένοι στο να επιτύχουν, αφού έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη εμπέδωσης των ευρωατλαντικών θεσμών στα δυτικά Βαλκάνια και έχουν υποσχεθεί να πράξουν κάθε τι για αυτό!!
Βλέπετε μπροστά στην ανάγκη της υπεράσπισης των αμερικανό-γερμανικών στρατηγικών και οικονομικών συμφερόντων, τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Ζάεφ αντιμετωπίζουν με γενναιότητα το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται απόφαση, πέραν της εντολής και της αγωνίας των πολιτών τους. Όμως είπαμε, προέχουν   τα συμφέροντα και οι εντολές  των «μεγάλων» και οι λαοί μπορούν να περιμένουν. Άλλωστε νομοτελειακά κάποτε θα έρθει και η σειρά τους να έχουν λόγο. Προς το παρόν μιλάνε οι υπεύθυνοι κυβερνήτες τους αφού αυτοί κάτι περισσότερο ξέρουν από τους κυρίαρχους λαούς!
Και για να μην νομίζετε ότι όλα αυτά που γράφουμε  είναι λόγια του αέρα, ας δούμε και τα επίσημα στοιχεία.
Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ, επαναδιατύπωσε την πάγια θέση των ΗΠΑ για το θέμα του ονοματολογικού δηλώνοντας, ότι : «Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις  εν εξελίξει συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ». Και συνέχισε λέγοντας: «Ενθαρρύνουμε τους ηγέτες των δύο χωρών να βρουν αμοιβαία αποδεκτή λύση προς το συμφέρον της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, της οικονομικής ευημερίας, της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή»
Καθαρά πράγματα και χωρίς πολλά λόγια, που δίνουν καθαρή την εντολή, για λύση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και μόνον αυτά, αφού αυτά έχουν σημασία. Ούτε για τα «μάτια του κόσμου» δεν ακούστηκε έστω και διπλωματικά η παραμικρή φράση για την εξυπηρέτηση και των εθνικών συμφερόντων.
Τι μένει λοιπόν για να απορρυθμιστούν τα πάντα, έστω και αν άλλες είναι οι επιθυμίες και οι διαταγές των ξένων συμφερόντων;
  Μόνο η δυναμική αντίσταση και η αντίδραση του Ελληνικού λαού!
Όλα τα άλλα που λέγονται από την αναξιόπιστη κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και όσα  πολιτικά μισόλογα ακούγονται από την αντιπολίτευση, ότι και καλά η  σύναψη διεθνούς συμφωνίας θα είναι δεσμευτική και θα διασφαλίζει την ελληνική πλευρά, ακόμη και μετά την παραχώρηση του veto για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ή για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων τους  με την ΕΕ, είναι λόγια και μόνο λόγια για να κάμψουν την αντίσταση του λαού.
Η Ελλάδα είναι φανερό ότι μόνο τα δικά της συμφέροντα δεν εξυπηρετεί και αυτό που θα γίνει,αν εφαρμοστεί μία τελική συμφωνία με τα Σκόπια, είναι να βάλει ακόμη μία πυρκαγιά στα σωθικά της.
Τώρα δεν φτάνει μόνο ένα περιστασιακό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού που να εξαντλείσαι σε ένα ακόμη συλλαλητήριο.
Τώρα χρειάζεται να δείξει  ο λαός τη δύναμή  του με συνεχείς κινητοποιήσεις,  αφού δεν απειλείται μόνο η Μακεδονία, απειλείται όλη  η ΕΛΛΑΔΑ!
Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α. και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου